MILVA EKONOMI

MILVA EKONOMI

  • Emër Mbiemër: Milva Ekonomi
  • Datëlindja: 31. 12. 1962
  • Vendlindja: Tiranë
  • Edukimi: Statistikë dhe Ekonomi nga Universiteti i Bujqësisë. Master në Administrim Biznesi ( MBA ) nga Universiteti i Tiranës.
  • Karriera politike: 2013-2016: Zëvendësministre e Shëndetësisë. 2000-2011: Anëtare e Këshillit Bashkiak të Tiranës. Anetar i PS.
  • Karriera profesionale: 1994-2005: Drejtor i Përgjithshëm i Institutit të Statistikave të Shqipërisë. 2006- 2007: Anetare e panelit të ekspertëve të projektit “PARIS 21” (OECD). 2007–2008: Ekspert kyç në Agjencinë Evropiane për Rindërtim (EAR) në Kosovë. 2008 – 2013: Këshilltar Afatgjatë i Statistikave Suedeze (Sida) në Agjencinë e Statistikave të Kosovës. Lektore në Universitetin e Tiranës, Universitetin Bujqësor, si dhe në Universitetin “Zonja e Këshillit të Mirë”.
  • E dhënë specifike: Deputet nga lista shumëmërore e PS-së

Të dhënat në grafikët mëposhtë janë në përqindje (%)
Të dhënat e efektivitetit sipas partive politike

NIVELI I EFEKTIVITETIT

DISKUTIME NË KUVEND

VOTIMI I AKTEVE

ANGAZHIMI NË KOMISIONE

ANGAZHIMI NË PUBLIK

NISMA LIGJORE

VLERESIMI FINAL (SESIONI I FUNDIT)

VLERESIMI FINAL NE PERQINDJE (NGA 100%)

VLERESIMI FINAL (LEGJISLATURA)