SALI BERISHA

SALI BERISHA

  • Emër Mbiemër: Sali Berisha
  • Datëlindja: 15. 10. 1944
  • Vendlindja: Tropojë
  • Edukimi: Diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë, Universiteti i Tiranës. Specializuar në degën Mjek Kardiolog, Francë. Ka titullin Profesor, Universiteti i Tiranës
  • Grupi parlamentar: PD
  • Karriera politike: (1991-1992 dhe 1997-2013) kryetar i PD, (1992-1997) President i Republikës; (2005-2013) Kryeministër; (1991-1992 dhe 1997) e në vijim deputet i PD
  • Karriera profesionale: 1970 -1991 lektor në mjekësi në Universitetin e Tiranës dhe kardiolog në spitalin e Tiranës
  • E dhënë specifike: Deputet nga lista shumëmërore e PD-së

Të dhënat në grafikët mëposhtë janë në përqindje (%)
Të dhënat e efektivitetit sipas partive politike

NIVELI I EFEKTIVITETIT

DISKUTIME NË KUVEND

VOTIMI I AKTEVE

ANGAZHIMI NË KOMISIONE

ANGAZHIMI NË PUBLIK

NISMA LIGJORE

VLERESIMI FINAL (SESIONI I FUNDIT)

VLERESIMI FINAL NE PERQINDJE (NGA 100%)

VLERESIMI FINAL (LEGJISLATURA)