SHUMICA E MINISTRAVE MË SHUMË FJALIME SE KRYEMINISTRI

SHUMICA E MINISTRAVE MË SHUMË FJALIME SE KRYEMINISTRI

Nga të dhënat e angazhimit të ministrave në debatet parlamentare vlen të theksohet hendeku i madh i angazhimit midis disa ministrave: kryeministri Rama dhe ministrat Xhaçka e Bilali kanë nga 7 fjalime parlamentare, nderkohë që katër ministra kanë...
DEPUTET MË EFIKASË NË DY GRUPET KRYESORE

DEPUTET MË EFIKASË NË DY GRUPET KRYESORE

Njësoj si në shumicën e sesioneve parlamentare dy deputetët me nivelin më të lartë të angazhimit / efektivitetit parlamentar u rikonfirmuan Jorida Tabaku (PD) dhe Erion Braçe (PS). Tabaku ka drejtuar komisionin e integrimit dhe ka pasur rol aktiv...
KOMISIONET PARLAMENTARE, BILANCI DHE PROBLEMATIKA

KOMISIONET PARLAMENTARE, BILANCI DHE PROBLEMATIKA

Aktiviteti më i ngjeshur parlamentar është puna në komisione. Zhvillimi i mbledhjeve online ka rritur aksesin publik për komisionet, praktikat e seancave dëgjimore apo e konsultave publike kanë ndikuar gjithashtu pozitivisht. Performanca e...

KONTROLLI PARLAMENTAR, BILANCI GRI I KUVENDIT

Kuvendi ka rol thelbësor në kontrollin parlamentar ndaj pushtetit ekzekutiv, institucioneve që raportojnë në Kuvend, procesit të mbikëqyrjes post legjislative dhe aktivitetit të vetë strukturave parlamentare. Gjatë sesionit nuk pati mocion besimi...
KOMISIONET E POSAÇME, PROGRES MINIMAL

KOMISIONET E POSAÇME, PROGRES MINIMAL

Megjithëse të një rëndësie të veçantë për qytetarët dhe jetën parlamentare, reforma zg- jedhore dhe reforma administrative – territoriale nuk morën vëmendjen e duhur nga deputetët në debatin dhe aktivitetin parlamentar. Komisioni i Posaçëm...
DISKUTIMET GJATË RAPORTIMEVE TË INSTITUCIONEVE NË KUVEND

DISKUTIMET GJATË RAPORTIMEVE TË INSTITUCIONEVE NË KUVEND

Lidhur me këtë pikë vlen të thuhet se gjatë raportimeve të institucioneve, herë pas here diskutimet shoqërohen edhe me pyetje nga anëtarët e Komisioneve apo me debate lidhur me tema të caktuara që trajtohen. Sa i përket institucioneve të cilët...

Pandeli Majko:

FJALA NË KUVEND Fjalim i datës 12.10.2023Fjalim i datës 03.07.2023Fjalimi i dates 09.11.2022Fjalimi i dates 06.10.2022Fjalimi i dates 22.09.2022Fjalimi i dates 15.09.2022Fjalimi i dates 21.07.2022Fjalimi i dates 14.07.2022Fjalimi i dates...

Pandeli Majko

PANDELI MAJKO Emër Mbiemër:  Pandeli Majko Datëlindja: 15.11.1967 Vendlindja: Tiranë Edukimi: 1994 – 2000 – Universiteti i Tiranёs, Fakulteti i Drejtёsisё. Titulli Jurist. 1986 – 1992 – Universiteti i Tiranёs, Fakulteti i Inxhinierisё Mekanike...
KUVENDI: 7 DEPUTETË “DHURATË” PËR GRUPET PARLAMENTARE

KUVENDI: 7 DEPUTETË “DHURATË” PËR GRUPET PARLAMENTARE

Kuvendi i ri: 7 deputetë “dhuratë” për grupe fiktive parlamentare Bazuar në Rregulloren e Kuvendit deputetët deklarojnë në fillim të legjislaturës përkatësinë e tyre politike, mbi të cilën krijohen edhe grupet parlamentare. Sipas Rregullores një...

Aurora Mara

AURORA MARA Emër Mbiemër: Aurora Mara Datëlindja: 11.06.1978 Vendlindja: Burrel-Mat Edukimi: Avokate Karriera politike: Deputete e Kuvendit të Shqipërisë Karriera profesionale:  Deputete e Kuvendit të Shqipërisë E dhënë specifike: Deputete nga...