Funksioni, historia, legjislacioni, legjislatura, struktura drejtuese

Jetëshkrimi, angazhimi parlamentar, votimi, deklarime, transparenca

Raportet e monitorimit, gjetjet kryesore, studime profesionale

Kontakti me deputetin, pyetjet, përgjigjet e tij, bilanci i punës

Vota e deputetëve, raporti me partinë, amendamentet, qëndrimet ndaj ligjeve

Pjesëmarrja, diskutimet, etika, propozimet, përfaqësimi i zonës

Pjesëmarrja, etika, kontributi, propozimet, përfaqësimi politik dhe profesional

Deklarimet e pasurisë, trajtimi financiar, transparenca e institucionit

Aleanca e Grave Deputete, problematikat gjinore, bilancet e angazhimit

Përbërja, funksionimi, vendimmarrja, risitë dhe problemet

Zgjedhja e institucioneve të pavarura, monitorimi vjetor, marrëdhëniet

Besimi në institucion, perceptimi publik mbi Kuvendin

>>>

Gjetjet Kryesore

<<<

Thënie mbi Kuvendin ... dhe në Kuvend

 • “Duke të dëgjuar ty, konstatoj një shpërthim xhelozie të papërmbajtur. Unë, si mjek dhe psikolog, do të të shpjegoj se xhelozia është sentimenti që lind në dashuri, i cili prodhohet nga frika se personi i dashuruar preferon tani dikë tjetër. Njerëz me ndjenja jemi!”

  SaliBerisha_1392274c.jpg
  Sali Berisha
  Deputet - Seanca plenare 22 Maj 2017.
 • Ka ardhur koha që ky parlament të mos jetë më kaq i shurdhët, kaq hermetik dhe kaq interesaxhi, për fat të keq, sepse e ka provuar dhe e provon çdo ditë që mendon vetëm për interesat e veta

  Ben-Blushi-415x260-380x260.jpg
  Ben Blushi
  Kryetar i Libra - Seance plenare 30 Qershor 2016
 • Unë, duke qenë i bindur se të gjithë njerëzit këtu, që duan të kuptojnë, tanimë e kanë kuptuar, po ia shpjegoj deputetes, që të ndihet njeri, e të mos i duket se nga fakti që nuk kupton, nuk është njeri.

   

  Ne nuk kishim asnjë motiv të regjistronim koalicionin duke u mbyllur përfundimisht rrugën Partisë Demokratike dhe partive të tjera, sepse do të ishte njësoj si të mobilizohej gjithë fronti antifashist për të luftuar me një copë kolaboracionist që ka mbetur në fushë – 20 Prill 2017

  images.jpg
  Edi Rama
  Kryetar i PS - Seance plenare 29 Shtator 2016
 • Që të mos përfundojmë të gjithë si te lutja e Shën Agustinit në shekullin e pestë, kur thoshte: “O Zot më bëj të dëlirë, por jo tani”, unë do t’ju sugjeroj të gjithëve që të mendojmë dhe të ulemi për të përgatitur prioritetet tona kombëtare

  majlinda-bregu.jpg
  Majlinda Bregu
  Antare e PD - Seance plenare 15 Dhjetor 2016
 • “Ajo që na çudit është se edhe këta gjermanët kur ardhkan në Shqipëri, çuditërisht bëhen si ne dhe na kërkojnë gjëra që në vendin e tyre askush, jo më politikanët, nuk i çon ndër mend, lëre më të ndodhin! Na kërkuan të shtyjmë zgjedhjet. Na kërkuan të preknim qeverinë. E përse, për ç’arsye? Pa asnjë argument, vetëm për të pushuar të qarat e familjes që bërtet në kupë të qiellit-çadër, se do edhe penallti, do edhe topin, por veç këtyre të dyjave, do edhe portën bosh!”

  ruci.jpg
  Gramoz Ruci
  Deputet - Seance plenare 27 Prill 2017
 • Tani, meqenëse i kemi qejf krahasimet: i pari me Gjermaninë, i dyti me këtë, dua t’ju them që dje Komisioni Kombëtar i Mbretërisë së Bashkuara, nuk e dija fare, ma dërguan në Twitter, ka deklaruar që (e kanë deklaruara ata, jo ne, nuk po e them unë, por thjesht po e përsëris) që Anglia është më mbrapa sesa Shqipëria dhe Rumania në infrastrukturën 4G.

  dAkjl.jpg
  Mirela Harito
  Deputete- Seance plenare 15 Dhjetor 2016
 • Votat jua bleu partia tjeter qe e di mire ti. U sul te bleje socialistet por bleu PD tende te shpartalluar ..

  download.jpg
  Pjerin Ndreu
  Deputet- Seance plenare 7 Gusht 2017
 • Politikanët, në radhë të parë, nuk kanë emër të mirë te njerëzit, nuk kanë miqësi, besë, shohin interesat e veta, kur kanë hall, të çajnë telefonin dhe të bëhen urë që edhe ti të kalosh, e pastaj si puna e kalit me lumin… Unë nuk jam politikan dhe s’bëhem dot pjesë e politikës, sepse unë kam burrërinë dhe besën me njerëzit, para së gjithash

  IMG_2100.jpg
  Aqif Rakipi
  Deputet PDIU Seance plenare 7 Gusht 2017