Pandeli Majko

PANDELI MAJKO

 • Emër Mbiemër:  Pandeli Majko
 • Datëlindja: 15.11.1967
 • Vendlindja: Tiranë
 • Edukimi: 1994 – 2000 – Universiteti i Tiranёs, Fakulteti i Drejtёsisё. Titulli Jurist.
  1986 – 1992 – Universiteti i Tiranёs, Fakulteti i Inxhinierisё Mekanike. Titulli Inxhinier Mekanik.
 • Karriera politike:  Karriera e Pandeli Majkos do të niste me Kryetar FRESSH në vitet 1992-1995. Ka mbajtur dy herë postin e Sekretarit të Përgjithshëm dhe Kryetarit të Grupit Parlamentar të Partisë Socialiste të Shqipërisë. Po ashtu dhe postin e Ministrit të Mbrojtjes e ka mbajtur dy herë në qeveritë socialiste. Karriera e tij politike do të kulmonte në vitet 1998-1999 ku do të merrte postin e Kryeministrit në Qeverinë e Shqipërisë. Po këtë post, atë të kryeministrit, e ka mbajtur për 8 muaj edhe në vitin 2002. Ka qenë anëtar i Komisionit Parlamentar për hartimin e Kushtetutës shqiptare në Kuvendin e Shqipërisë në vitet 1997-1998.
 • Karriera profesionale:Zgjedhur Deputet nё Legjislaturat: IV, V , VI, VII, VIII, IX, X.
  Shtator 2013 – i pranishёm – Kryetar i Delegacionit Shqiptar nё Asamblenё Parlamentare tё NATO‐s.
  1992 – i pranishёm – Anёtar i Parlamentit Shqiptar.
 • E dhënë specifike: Deputet nga lista shumëmërore e PS-së

Të dhënat në grafikët mëposhtë janë në përqindje (%)
Të dhënat e efektivitetit sipas partive politike

NIVELI I EFEKTIVITETIT

DISKUTIME NË KUVEND

VOTIMI I AKTEVE

ANGAZHIMI NË KOMISIONE

ANGAZHIMI NË PUBLIK

NISMA LIGJORE

VLERESIMI FINAL (SESIONI I FUNDIT)

VLERESIMI FINAL NE PERQINDJE (NGA 100%)

VLERESIMI FINAL (LEGJISLATURA)