OLTA XHAÇKA

OLTA XHAÇKA

  • Emër Mbiemër: Olta Xhaçka
  • Datëlindja: 25.12. 1979
  • Vendlindja: Tiranë
  • Edukimi: Diplomuar për Shkenca Politike dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare; Master of Arts (MA), për Administrim Publik nga Clark University, USA.
  • Karriera politike: 2017: Ministre në Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë. Deputete e Partisë Socialiste në dy legjislatura. Anëtare e Komisionit për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë. Kryetare e Forumit te Gruas Socialiste. Anetare e Keshillit Bashkiak Tirane, qe prej 2015, dhe nenkryetare e komisionit te sigurise dhe emergjencave ne Keshillin Bashkiak Tiranë
  • Karriera profesionale: Pedagoge e Marrëdhënieve Ndërkombëtare, pranë Universitetit New York Tirana. Hartuese projektesh për organizatat joqeveritare në Amerikë;  Veprimtare aktive e shoqërisë civile, kryesisht në fushën e të drejtave të njeriut dhe mirëqeverisjes
  • E dhënë specifike: Deputet nga lista shumëmërore e PS-së

Të dhënat në grafikët mëposhtë janë në përqindje (%)
Të dhënat e efektivitetit sipas partive politike

NIVELI I EFEKTIVITETIT

DISKUTIME NË KUVEND

VOTIMI I AKTEVE

ANGAZHIMI NË KOMISIONE

ANGAZHIMI NË PUBLIK

NISMA LIGJORE

VLERESIMI FINAL (SESIONI I FUNDIT)

VLERESIMI FINAL NE PERQINDJE (NGA 100%)

VLERESIMI FINAL (LEGJISLATURA)